Belvárosi, polgári lakás tervei

Klasszikus lakberendezési megbízást kaptunk nemrég, egy belvárosi lakást tervezünk és rendezünk be, reményeim szerint még a nyár végéig. A lakás olyannyira jó állapotban van, hogy egy tisztasági festés után beköltözhető lenne, a burkolat, a nyílászárók hibátlanok, fürdőszoba és a konyhabútor is rendben van. A megbízásnak azért örültem különösen, mert munkáink között ritka, hogy a belsőépítészeti átalakítás nélkül csak a klasszikus lakberendezési elemekkel dolgozok, mint tapéta, textilek, bútorok,lámpák és kiegészítők. (Antonio! Hát ezért klasszikus lakberendezési megbízás : ) Néhány hete befotóztuk a jelenlegi állapotot, majd az egyeztetések és megbeszélések alkalmával kialakult milyen otthont szeretne a Megrendelőnk. Elkészítettük a látványterveket a hálószobára, nappalira, vendégszobára és a fürdőre. A lakás többi részében az összeállított beszerzési lista alapján is boldogulunk. A jelenlegi erős sárga falszínt szeretnénk a hálóban tejeskávé és burgundi színvilágúra cserélni.

Tegnap tapéta válogatásban voltunk a városban és megtudtuk, hogy a szép piros és árnyalatai a legritkábbak a tapéták között. A nappaliban az étkezőt is el kell majd helyeznünk. Egy épített fallal választottam el optikailag a kanapés és az étkezős teret egymástól, eredetileg dobozpolcokat terveztem, de úgy tűnik itt is a képek nyertek! Attól tartottam nem maradt túl sok hely a kanapénak, de “lemodelleztük” az egyik bútorboltban, és működik. A tejeskávé szín mellé a fehéret (tört-fehéret / bézst) használtam. Kiegészítő színként kihoztuk a burgundi vöröset a hálóból, amihez még narancs és zöld színekben válogatunk képeket, díszpárnákat, talán a szőnyegben és a függönyben is megjelennek ezek az árnyalatok, attól függően milyen anyagokat találunk az üzletekben. Szeretnénk egy meleg és barátságos otthont látni végeredményként, nem az az elsődleges cél, hogy a lakás trendi legyen, inkább az időtálló színek és formák a fontosak.

A kanapéval szemben lévő fallal még nem vagyok teljesen elégedett, túl steril. Valószínűleg a sötétbarna és a fehér kontrasztja éles ide, egy közép árnyalatú dióval lágyabb lenne az összeállítás. A fürdőszobában hiányzik az otthonosság, itt az érett fa bútorokkal és a fonott kis kosárkákkal érhetjük el. A tükrös szekrényt kombináltuk egy szélesebb polcos elemmel, fa (vagy laminált) hátlappal, a mosdó alá is beépített szekrény kerül. A hálószoba felőli oldalon van egy beugró ahová egy magas tárolószekrényt terveztem, mivel a hálószobában gardrób lesz beépítve ez az ajtó egyébként sem lenne használható.