Szülői lakosztály szeretettel

Igazi boldogság amikor szeretteinknek okozunk örömöt! Egy négy szintes családi ház felújításakor a földszinti tér egyik részében egy minden kényelemmel felszerelt külön szülői lakosztályt terveztünk Megbízóink szülei részére. A közvetlen kertkapcsolatos lakás egy légterű nappali-étkező-konyha térből, kényelmes hálószobából és egy zuhanyzós fürdőszobából áll. Az enteriőr stílusa a modern, letisztult, bézs színvilágra épült, kiegészítő színek a kék és a zöld árnyalatai.

A minimalista vonalvezetésű konyhabútor felső elemei és a hűtőt, kamraszekrényt rejtő magas elemek a falszínnel azonosak, így tökéletesen belesimulnak a térbe. A mosogatógép a mosogatómedence és a sütő közé került. A mikróhullámú sütőt a felső szekrénybe terveztük, és speciálisan olyat kerestünk, ami jobbos ajtónyitású. A konyhabútor alsó fronjaira világos tölgy furnért, a hátpanelre edzett üveget terveztünk. A konyhabútorral összhangban, a nappaliban a TV alá egy festett bézs színű komód került. Ennek magasabb párját terveztük az étkezőbe tálaló komódként.

A régi klasszikus étkezőszékeket újrakárpitoztattuk a kék hortenzia mintás vászon kárpittal, így szépen illeszkednek a modern, világos enteriőrbe. A bejárati ajtó mellé mennyezetig beépített szekrény kerül. Megrendelői igény volt a kandallókályha, amely a kémény kialakítása miatt az étkezőbe került. A tálalóra kávéfőzésre alkalmas részt terveztünk. A komód teteje ugyanabból a technikai kőből készül, mint a konyhapult. A pult a tapétázott fal előtt vízszintesen visszafordul, így megvédhetjük a falat takarításnál.

A nappali részbe kinyitható, lábtartós “lounge” kanapét terveztünk, hogy igazán kényelmesen lehessen olvasgatni, tévézni. A filigrán lerakóasztalokat könnyedén lehet mozgatni. Néha amikor egy térbe sok bézs színt használunk, félő, hogy az enteriőr unalmassá válik. Kontrasztként virágmintás modern szőnyeggel, zöld kiegészítőkkel, növényekkel otthonosabbásá, lágyabbá tehetjük a teret.

Az apró hálószobát optikailag tágítja a fehér és a légies babakék szín használata. Az egész lakásban (a fürdőszobán kívül) egységesen világos parkettát terveztünk, ezzel is összekötjük a helyiségeket.

Pihentető és nyugalmat áraszt a fehér és a kék árnyalata. A gardróbszekrényben kialakított polcos rész ledvilágítást kapott, és plusz lerakópolcként is lehet használni az éjjeliszekrényke helyett.

Könnyed lerakóasztalka került a franciaágy mellé, hogy a gardróbszekrény kinyitásakor egy kézzel is el lehessen rakni. A gardróbszekrénybe tervezett polc furnérját úgy választottuk, hogy visszaköszönjön benne a parketta világos árnyalata.

A TV-t úgy lehet a legkönnyebben “elrejteni”, ha képeket tervezünk köré. A mai modern lapos LED TV-k már szorosan a falra helyezhetőek, ha mégis nagyobb, kiállóbb konzol kerül mögé, falba sülyesztett dobozolással lehet megoldani hogy oldalról ne a konzolt lássuk. A komód felső polcai rejtik a DVD lejátszót. A polc ajtaja használatkor lehajtható és a polc alá csúsztatható. A TV és a DVD lejátszó közötti elektromos kábelek a falban kialakított csőben futnak.

A házban padló- és mennyezetfűtés lett kialakítva, ezért az ablak előtti függöny a padlóig érhet, nem befolyásolja a radiátor elhelyezése. Amennyiben radiátor van az ablak előtt, a “derékban” elvágott függönyök helyett tegyünk inkább római rolót vagy pliszéfüggönyt. A redőny nem pótolja a textília puhaságát, ezért a hálószobába gyakran akkor is tervezünk sötétítő függönyt, ha egyébként van redőny is.

A milliméterre kiszámolt fürdőszobában elfért egy kényelmes kétszemélyes zuhany, egy mindent elrejtő tükrös fürdőszobaszekrény, egy szélesebb mosdó és a függesztett WC. A mosógép a lakáshoz közeli külön háztartási helyiségben kapott helyet. A borotva és elektromos fogkefe töltője a mosdó feletti szekrényben van, ide speciális, bútorba való dugaljat terveztünk, így nem kell az elektromos vezetékeket kerülgetni. A hajszárító a mosdó alatti fiókban kapott helyet, ide is terveztünk bútordugaljat. Épp úgy, mint egy elegáns szállodában, mindennek megvan a helye!

Az épített zuhanyzónak burkolt padkát terveztünk, hogy véletlenül se folyjon ki a víz zuhanyzáskor. A zuhanyzó belső padlóján mozaik burkolatot használtunk, a csúszásgátlás miatt. A WC mögötti geberit tartály mélysége alkalmas arra, hogy egy keskeny mosdószekrényt tervezzünk fölé. A tükrös rész minden esetben tágítja a teret, a mosdó feletti részen a függőleges LED panelek biztosítják a megfelelő fényt.

Kényelmes és elegáns lakosztály, minden kényelemmel felszerelve, amely tökéletesen alkalmas rövidebb vagy akár állandó használatra. Amikor kisebb alapterületű lakásokat tervezünk, a stílusos enteriőr mellett (előtt) a legfontosabb, hogy minden funkciónak, tárgynak megtaláljuk a maga helyét, így a legkisebb helyiségek is mindig rendben tarthatóak. A világos árnyalatok és az egységes burkolatok használata előny, de épp így izgalmas lehet fókuszpontként egy-egy erőteljesebb szín vagy kép, poszter, tapéta alkalmazása.

Ha megtetszett valami a bemutatott enteriőrben, szeretnél többet tudni arról, mit hogyan terveztünk, vagy kérdésed van, ne habozz, írj az info@langvikienterior.hu-ra, ha tudok segítek 🙂

v.

Megosztom, mert tetszik...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email