Lakberendezés – Élj úgy, ahogy szeretnél!

A lakberendezés egy eszköz, hogy kifejezd Önmagad! Egy kreatív folyamat, amelynek során praktikus tanácsokkal vagy komplett tervezéssel segítjük az elképzeléseid megvalósítását. A végeredmény egy olyan Otthon, ami Rólad szól, és a Te igényeidet tükrözi. Ha vannak konkrét elképzeléseid arról, hogyan szeretnél élni, az egy jó kiindulópont számunkra, de ha attól félsz, hogy nincs érzéked a lakberendezéshez vagy nem bízol a saját ötleteidben, nyugodtan ránk bízhatod magad! Több mint száz enteriőr megtervezése megadja azt a szakmai biztonságot, hogy veled tudjunk foglalkozni, Te mit szeretnél, milyen vagy és milyen környezetben érzed jól magad!

 Hívj! Ha meglévő otthonodat szeretnéd felfrissíteni! Szeretnéd, hogy „trendibb” legyen vagy jobban illeszkedjen a mostani életviteledhez – mert összeköltöztetek, babát vártok vagy épp kirepültek a gyerekek… Az életünk időnként változik, az otthonod is átrendezhető.

 Hívj! Ha új lakásba költözöl, ahol az alapok megvannak, és szeretnéd hogy a berendezés is tökéletes legyen! A hozzád illő enteriőr kialakításával az új otthonodat szeretni fogod!

 Hívj! Ha van egy kiadó lakásod és szeretnél egy tetszetős enteriőrt kialakítani. Tudjuk, hogy egy kiadó ingatlannál a színek mellett a számok is fontosak, ezért olyan tervet készítünk, hogy a keretösszegből is a mai igényeknek megfelelően megvalósítható legyen!

 Lakberendezési megbízáskor az első konzultációk alkalmával felmérjük az igényeket, vágyakat. Az igényeid, a helyszín paraméterei, és a benne rejlő lehetőségek, alapján körvonalazzuk a koncepciót és a költségvetést.

 A következő találkozásra készítünk egy koncepciótervet, amely tartalmazza a berendezési tervet és a lehetséges alternatívákat. Bemutatjuk az enteriőr kialakításához ajánlott színeket, anyagokat, a bútorokkal, lámpákkal, dekorációs elemekkel. A tervezőirodánkban a tapétakönyvek, textilsálak és a különböző anyagmintáink segítségével összeállítjuk az enteriőr hangulatát,

 A következő konzultáción bemutatjuk a megbeszélések alapján kialakult elképzeléseink szerinti kész terveket. Ez a megállapodásunktól függően lehet néhány vázlat és hangulatterv, beszerzési lista és ütemterv vagy akár fotórealisztikus látványtervvel kidolgozott komplett tervdokumentáció. Attól függően mire van szükséged, ami alapján átlátod milyen lesz az új otthonod.

 Egy jó terv már fél siker, és ahhoz hogy megvalósuljon álmaid otthona már csak a a terv kivitelezése van hátra! A terveink alapján nélkülünk is megvalósítható a berendezés, időnként elég néhány telefonos konzultáció hogy elégedett legyél a végeredménnyel! Ha mégis szeretnéd biztos kezekben tudni, az utolsó kép felakasztásáig a lakberendezési folyamatot, tervezői projektvezetésben is van gyakorlatunk. Elfoglalt megbízóinkat igyekszünk a lehető leginkább tehermentesíteni, önállóan is le tudjuk menedzselni a berendezési munkákat.

Gondold át: a saját stílusod! Nem kell kialakult belsőépítészeti elképzeléssel rendelkezned, de jó, ha a találkozónk előtt átgondolod mely stílusok állnak közel hozzád. Nézegethetsz lakberendezési magazinokat, lehet hogy valamelyik kedvenc filmed vagy éttermed a vágyott példa. Sokat segít az is, ha megnézed a ruhatárad, milyen ruhákat hordasz szívesen? Kosztüm, kis ruha? Öltöny és szigorúan fehér ing vagy inkább a farmernadrág egy laza dzsekivel? Fontos hogy a ruháid, kiegészítőid márkásak legyenek? Netán jobb szereted a kényelmes puha darabokat? Mit szeretsz ott ahol most élsz? Vannak elemek amiket meg szeretnél tartani vagy mindent megváltoztatnál?

Gondold át: kedvelt színek! Nem kell kész színpalettát hoznod, nekünk kezdésnek elég ha tudjuk mik a kedvenc színeid, mi az amit nem szeretsz. A leendő otthonodban inkább letisztult „tone-in-tone” színvilágra vagy éppen életteli friss színekre vágysz?

Hozz példákAT, fotókAT! Lehetnek a lakberendezési újságokból kivágott hangulatképek, vagy az iPadre feltöltött képek. Jó kiindulási pont, ha meg tudod mutatni milyen enteriőrök, minták, bútorok vagy részletmegoldások tetszenek, amikor az új otthonodra gondolsz. Milyen terekben éreznéd jól magad. Ne fogd vissza a képzeleted, bármi, ami Neked tetszik, inspirálhat minket! Ha a meglévő enteriőrt alakítjuk át, hozz fotókat a szobákról, bútorokról. Ezek az információk fontosak, hogy az első találkozáskor a Te igényeidről, a Te álmaidról tudjunk beszélni. A következő alkalomra mi készülünk!

Gondold át: a rendelkezésre álló IDŐT! Legyünk reálisak! Lehet, hogy a Tv-ben a dizájnerek pár nap alatt komplett terveket prezentálnak és berendeznek egy lakást, de ha a valóságban figyelembe szeretnénk venni az igényeidet, az enteriőr adottságait és költségvetési keretet is tartanunk kell, akkor valószínűleg a tervezés és a berendezés egy hétnél kicsivel több időt vesz igénybe. Egy lakberendezési terv átbeszélésével és kidolgozásával eltöltünk néhány hetet, a berendezési munkák szintén több hétig is eltarthatnak.

Ha összetettebb a feladat, mint egy átköltöztetés az új bútorok és dekorációk elhelyezésével, akkor figyelembe kell venni hogy a lakberendezési koncepció kialakítása is időbe telik. Továbbá a berendezési tárgyak rendelési idejét, amely üzletenként eltérő, de gyakran 4-8 hét körül van, a gyártási időket amely szintén 4-6-8 hetet vesz igénybe. Valamint figyelembe kell venni a kivitelezések technológiai idejét és a szakmák egymásra épülési sorrendjeit. Ha nagyon sürgős lakberendezési feladatról szól a megbízásunk, ezt a tervezéskor is figyelembe vesszük, és például előnyben részesítjük a bemutatóterekben kiállított darabokat a több hetes rendeléssel szemben. De ha van rá lehetőség, akkor a tervezésre és a berendezésre is számoljuk rá a szükséges időt.

Gondold át: a projektre szánt PÉNZ! Ha olyan otthont szeretnénk kialakítani, mint egy „hotel lakosztálya” vagy álomszépnek kell lennie, mint a magazinokban, ahhoz minőségi alapanyagokkal kell dolgoznunk. Meg kell fizetni a tervezésre szánt időt, a kivitelezésben részt vevő profi iparosokat, meg kell vásárolni az igényes bútorokat, tapétákat, és még számtalan tétel vár kifizetésre, szállítók, szerelők, kivitelezők, takarító szakemberek. Mi az évek során igazán széles spektrumban rendeztünk be enteriőröket. Az egyetemistáknak kiadásra szánt belvárosi lakás és a százmilliós villa között természetesen lényeges anyagi különbségek vannak. A gyönyörű tervek megvalósítása pénzbe kerül és erre a nem feltétlenül igaz Mies van der Rohe híres tétele mi szerint a kevesebb több (Less is more).! Azon vagyunk, hogy az álmok valóra váljanak, és ehhez szükséges, hogy a tervezés elején ismerjük a költségvetést.

 lakberendezési megbízásainkat időráfordítás alapján óradíjban vagy a komplett feladat átbeszélése szerint projektdíjban határozzuk meg.

 a lakberendezési tanácsadás és a tervezői konzultációs óradíjaink: tervezőirodánkban 25.000.-Ft/alkalom; helyszíni konzultáció esetén 50.000.-Ft/alkalom. Gyakorlat szerint a megbeszéléseink 1,5-2 óra időtartamúak. Budapesten kívüli konzultációkra utazási óradíjat számolunk fel, ennek összege 5.000.-Ft/óra

 lakberendezési tervezést projektdíjban meghatározva, egy átlagos méretű budapesti lakás esetében átlagosan 450.000.-és 850.000.-Ft között vállalunk. Az megbízási díj minden esetben tartalmazza az enteriőr megtervezését, a tervezéshez szükséges konzultációkat (általában 3-5 alkalommal) és a betervezett elemek, bútorok beszerzési listáját (hol lehet megvásárolni, legyártatni). A tervezési díj pontos összege a szükséges tervek kidolgozottságától, illetve az adott lakberendezési munkára fordított feladatok ismeretében alakul ki (szükséges-e folyamatos konzultáció, segítség a beszerzési és a berendezési feladatokban, esetleg nekünk kell levezényelni a komplett berendezési projektet?).

Megosztom, mert tetszik...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email